Vizsgálat + EKG + Szívultrahang vizsgálat

Vizsgálat + EKG + Szívultrahang vizsgálat

Szívultrahang vizsgálat:

A vizsgálat során a szív üregeinek nagyságát, falainak vastagságát, mozgásait, billentyűinek szerkezetét, mozgását vizsgáljuk. A Doppler vizsgálat az echocardiographiás vizsgálat fontos része, amellyel a szív üregeiben áramló vér mozgásának sebességét mérjük, alkalmas billentyű szűkületek és billentyűelégtelenségek felismerésére, súlyosságuk meghatározására. 
Felismerhetők a veleszületett szívbetegségek, szívizom betegségek, szívbillentyű betegségek, szívburokgyulladások, folyadékgyülemek, a szív koszorúér betegség okozta fali mozgászavarok, pumpafunkció gyengeség stb

A vizsgálat fizikai folyamata:

A szívultrahang vizsgálathoz a páciensnek deréktól felfelé le kell vetkőznie. Ezután lefekszik a vizsgálóágyra. Az orvos zselét tesz a szívultrahang vizsgáló fejre és a szív környékén, a  mellkas bal oldalán mozgatja a vizsgáló fejet. Leolvassa a fizikális paramétereket a monitorról és lediktálja az asszisztensnek. A vizsgálat végén, adnak papírtörlőt a páciensnek, aki miután letörölte magáról az ultrahang zselét, felöltözhet és megbeszélik az orvossal az eredményt. A szívultrahang vizsgálatot EKG vizsgálat előzi meg. A vizsgálat teljesen fájdalommentes. Esetleg kellemetlen lehet, hogy hideg a vizsgálófej az ultrahang zselétől.

A vizsgálat ideje: Konzultációval EKG-val együtt kb. 40 perc

Ár: 
26000 Ft